Kompletní akvaristika online

Proč si pořídit akvárium?

27.06.2013 23:12

Jistě si každý z nás vzpomene na akvária s neonkami, kdy zadní stěna akvária byla zdobená plakátem s motivem různých popínavých akvarijních rostlin. Na dně byl písek s oblázky a občas nějaká ta rostlinka. Taková akvária jsem vídal u většiny svých spolužáků. Přestože byla krásná, do dnešní doby trochu nevhodná.

V dnešní době volíme moderní a designové doplňky, kterými chceme zútulnit své bydlení. Pořizujeme si propracované a originální kousky, jaké zaujmou nejen na první pohled. Tím mohou být i novodobá designová akvária.

Proč si vlastně pořídit akvárium? Důvodů se najde hned několik. Mezi ty nejvýznamnější patří bezpochyby relaxace. Pohled na vodní říši v nás vyvolává pocit pohody a klidu. Také nám umožňují ozvláštnit náš interiér, kdy uměle zabudované akvárium může být nejen doplňkem, ale i nosným bodem interiéru pokoje, kam stanou naše oči.

Zauvažovali jste někdy oddělit kuchyň od obývacího prostoru akváriem? Nabízí se varianta jakéhosi pultu (místo klasických barů, jaké známe) nebo varianta s vytvořením jakéhosi skleněného sloupu, kde nám budou z jakéhokoliv úhlu rybky plavat doslova před očima.

Akvária zaznamenala vývoj dopředu. Nejedná se již o pouhou nádrž na vodu, ale i o designový kus, který má dotvářet náš interiér. Taktéž se v nabídce posunula dále fauna i flóra, kdy dnes můžeme chovat snad jakéhokoliv vodního živočicha. U nás jsou stále nejrozšířenější sladkovodní ryby a rostliny, ale zájem se rozrůstá i na živočichy žijící ve slané vodě. Samozřejmostí pro oba druhy chovu ryb a pěstování rostlin je správná údržba, výživa, která z našeho akvária bude vytvářet samostatný živoucí svět, nikoliv trpící živé tvory. Proto je vhodné se informovat u odborníků, co vše musí akvárium splňovat, jaké druhy ryb a rostlin se snáší, co potřebují.

Vyhledávání

Kontakt

Akvarijní e-shop Doručovací adresa:
Hana Hurtová
V Horní stromce 2273/5
130 00 Praha 3

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: